Impulsos ventriculars prematurs (Extrasístoles ventriculars) (III)

Els IVP es poden trobar associats a qualsevol altre tipus de ritme cardíac.

Malalta de 87 anys amb estenosi valvular aòrtica moderada i fibril·lació auricular crònica. La presència d'IVP bigeminats amb intervals d'acoblament fix provoca una imatge d'irregularitat "regular" en la FA.

Malalta de 80 anys amb CIA intervinguda, miocardiopatia hipertròfica i portadora de marcapàs (encara que no es vegi, el ritme auricular de base és una FA). L'activació del marcapàs s'inhibeix amb l'aparició d'un IVP.

Donat que l'interval QT quasi coincideix amb el període refractari funcional del cor, els IVP apareixen generalment després de l'onda T del batec anterior. Però, de vegades un IVP pot començar durant el registre de l'onda T precedent, és a dir, durant el període refractari funcional. És el fenomen anomenat "R sobre T".

Malalt de 83 anys amb HTA i diabetis. Es registra un IVP molt prematur (està interpolat) que es registra abans que hagi acabat la inscripció de l'onda T (fenomen de "R sobre T").

Si un IVP és molt tardà, pot aparèixer després de l'onda P i s'anomena "en el PR". L'IVP està dissociat de l'onda P que el precedeix, podent de vegades imitar un model de WPW.

Malalt de 76 anys amb HTA i cardiopatia isquèmica. Presenta IVP molt tardans que apareixen just després de l'onda P sinusal simulant un WPW.
A V4 es confirma que són IVP donat que el primer registrat no té una onda P davant i el segon sí.


(Impulsos ventriculars prematurs II) anterior ---------- índex ---------- següent (Impulsos ventriculars prematurs IV)